دومین سرطان شایع در مردان را بشناسید + علل بروز و راهکار‌های پیشگیری از آن-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

دومین سرطان شایع در مردان را بشناسید + علل بروز و راهکار‌های پیشگیری از آن

عضو هیات علمی و متخصص ارولوژی و جراحی کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پروستات یکی از ارگان‌های داخل لگن مردان است که عموما در محدوده سنی بین ۴۰ تا ۵۰ سالگی با تظاهرات بالینی التهاب ظاهر می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۴ - ۰۹ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 30
کد خبر: ۲۲۰۹۶۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر سلمان سلطانی با اشاره به اینکه پروستات در سیستم ادراری، تناسلی و باروری مردان نقش موثری ایفا می‌کند، اظهار کرد: در واقع بیماری سرطان پروستات، دومین سرطان شایع در مردان است.

وی با بیان اینکه علل زیادی برای ابتلا به سرطان پروستات مطرح است، خاطر نشان کرد: سن فرد یکی از ریز فاکتور‌های موثر در سرطان پروستات است که هر چقدر سن افراد بیشتر میشود به همان نسبت احتمال ایجاد سرطان پروستات بیشتر می‌شود.

دکتر سلطانی با اشاره به اینکه هر فرد در طول زندگیش تا ۱۷ درصد احتمال ابتلا به پروستات دارد، تصریح کرد: سابقه خانوادگی یکی دیگر از عوامل مهم در ابتلا به سرطان پروستات است و در افرادی که در بین افراد درجه اول سابقه بیماری پروستات را دارند احتمال ابتلا بیش از سایرین است.

وی با بیان اینکه هرچه سن بالاتر می‌رود، افراد بیشتر مستعد برای ایجاد بیماری‌هایی همچون بزرگی خوش خیم پروستات، سرطان پروستات و التهاب‌های پروستات می‌شوند، گفت: سرطان پروستات اکثرا ازمرحله ابتدایی تا بروز علایم، سیر کندی دارد.

دکتر سلطانی با اشاره به اینکه به دلیل سیر تدریجی بیماری سرطان پروستات، دیر تشخیص داده می‌شود، ابراز کرد: پروستات جزو سرطان‌هایی است که میزان مرگ و میر کمتری نسبت به سایر انواع سرطان دارد؛ منتها باید تشخیص و درمان به موقع برای آن انجام شود.

عضو هیات علمی دانشگاه در خصوص عوامل موثردر پیشگیری از این سرطان تصریح کرد: کاهش مصرف غذا‌های چرب (خصوصا کاهش کربوهیدرات ها)، قطع یا کاهش مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و مواد مخدر، انجام فعالیت‌های ورزشی هوازی، از جمله این علایم است.

وی با بیان اینکه مصرف دخانیات یکی از علت‌های اصلی ابتلا به سرطان‌های سیستم ادراری است، گفت: خوشبختانه در این چندین سال اخیر با پیشرفت‌های بسیار وسیعی که در حوزه آزمایشگاهی و تصویربرداری صورت گرفته بسیاری از انواع سرطان‌ها به موقع تشخیص و درمان می‌شوند.

عضو هیات علمی و متخصص ارولوژی و جراحی کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تظاهرات سرطان پروستات می‌تواند خود را به شکل بزرگی خوش خیم پروستات و یا علائم ادراری نشان دهد، گفت: سرطان پروستات می‌تواند باعث درگیری استخوانی و درد شدید در بدن بیمار به خصوص در ستون فقرات و لگن بیمار شود.

وی عنوان کرد: افراد بالای ۵۰ سال، هر سال یا حداقل هر ۲ سال یکبار جهت تشخیص به موقع سرطان پروستات به پزشک مراجعه نمایند، زیرا با تشخیص زودرس و بهنگام سرطان پروستات، امکان ریشه کن کردن سرطان به صورت کامل وجود دارد.

دکتر سلطانی افزود: بیماری بزرگی خوش خیم پروستات (B P H) بسیار شایع‌تر از سرطان پروستات است و با درمان مداخله‌ای بیمار بهبود می‌یابد. / بهداشت نیوز

ارسال نظر